Τσιτσιπάς για Ναδάλ: «Ήταν τιμή μου να μοιραστώ το γήπεδο μαζί σου»
i

© Intime

Τσιτσιπάς για Ναδάλ: «Ήταν τιμή μου να μοιραστώ το γήπεδο μαζί σου»

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:55 - 11.10.2024 / Ανανεώθηκε: 18:55 - 11.10.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με μία ανάρτηση στο X εξέφρασε τα συναισθήματά του μετά την ανακοίνωση απόσυρσης του Ράφα Ναδάλ.

Ο Ράφα Ναδάλ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου την απόσυρσή από το επαγγελματικό τένις. Ο Ισπανός τενίστας, κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων γνωστοποίησε ότι οι αγώνες του Davis Cup στη Μάλαγα θα είναι οι τελευταίοι στην καριέρα του.

Δεκάδες αθλητές του τένις και όχι μόνο είχαν να πουν έναν καλό λόγο για τον Ράφα Ναδάλ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέφερε ότι ήταν τιμή που μοιράστηκε το κορτ μαζί με το Ισπανό θρύλο του αθλήματος και του ευχήθηκε καλή συνέχεια στο επόμενο κεφάλαιο της ζωής του.

«Ράφα. Οι μάχες μας ήταν γεμάτες πάθος, πολύχρωμες, θρυλικές. Σου έμοιαζαν. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες τιμές της ζωής μου να μοιράζομαι το ίδιο γήπεδο μαζί σου, τόσο ως αντίπαλος αλλά και ως συμπαίκτης. Απόλαυσε το επόμενο κεφάλαιο φίλε. Πάμε Ράφα, για πάντα.

Υ.Γ Σταύρωσε οποιοδήποτε δάκτυλο», ανέφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο X για τον Ράφα Ναδάλ.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αναμετρήθηκε με τον Ράφα Ναδάλ 9 φορές στο τουρ. Ο 38χρονος Ισπανός μέτρησε 7 νίκες κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπα. Η τελευταία τους αναμέτρηση ήταν στον τελικό του τουρνουά της Βαρκελώνης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Ράφα Ναδάλ στον προημιτελικό του Australian Open το 2021 και στον ημιτελικό του τουρνουά της Μαδρίτης το 2019. Οι δύο τενίστες υπήρξαν συμπαίκτες στην ομάδα της Ευρώπης στο Laver Cup για αρκετά χρόνια.