Τσιτσιπάς για πυρκαγιές: «Θα βγούμε πιο δυνατοί από τις στάχτες»
i

© IMAGO / NurPhoto

Τσιτσιπάς για πυρκαγιές: «Θα βγούμε πιο δυνατοί από τις στάχτες»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με μία ανάρτηση στο twitter εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές.

Με ένα μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους πληγέντες από τις πυρκαγιές. Παράλληλα, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κάλεσε τους πάντες να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να ξεπεραστεί αυτή η δοκιμασία.

«Οι φλόγες μπορεί να σημάδεψαν τον τόπο μας, αλλά δεν θα μειώσουν ποτέ το πνεύμα της Ελλάδας. Ας ενωθούμε, ας στηρίξουμε ο ένας τον άλλον και θα βγούμε πιο δυνατοί από τις στάχτες. Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με όλους όσους επλήγησαν», έγραψε χαρακτηριστικά ο Τσιτσιπάς.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αποκλείστηκε από τον Τζακ Ντρέιπερ στο τουρνουά του Σινσινάτι. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε νέο προπονητή, τον Δημήτρη Χατζηνικολάου μετά το «διαζύγιο» που προέκυψε με τον πατέρα του. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε βρίσει άσχημα τον πατέρα του κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Κέι Νισικόρι στο Μόντρεαλ.

«Σας ενημερώνω με βαριά καρδιά ότι η συνεργασία μου με τον πατέρα μου ως προπονητής έχει φτάσει στο τέλος της. Προτιμώ να κρατήσω τον πατέρα μου στον ρόλο του ως πατέρας, και μόνο ως πατέρας.

Η φιλοσοφία μας διδάσκει ότι η σοφία έρχεται μέσα από την κατανόηση των ορίων μας και την αναγνώριση των λαθών μας. Στην περίπτωσή μου, κατάλαβα ότι ήμουν λάθος να μιλήσω στον πατέρα μου με τον τρόπο που το έκανα. Το τένις δεν είναι απλά ένας αγώνας, ένα χτύπημα ή μια απόδοση λίγων δευτερολέπτων. Είναι μια μακρά διαδρομή γεμάτη συναισθήματα, πίεση και προσδοκίες. Σε εκείνη τη στιγμή της απογοήτευσης, υπήρξαν πολλά λάθη και σφάλματα από την πλευρά του προπονητή και πατέρα μου. Ως εσωστρεφής, τείνω να κρατάω τα συναισθήματά μου και να τα συσσωρεύω μέχρι να φτάσω σε ένα σημείο έκρηξης. Θεωρώ τον εαυτό μου υπομονετικό, οπότε το γεγονός ότι αντέδρασα με αυτόν τον τρόπο με άφησε σοκαρισμένο.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Η συμπεριφορά μου στο γήπεδο ήταν απαράδεκτη, και νιώθω απογοητευμένος που έφτασα σε ένα σημείο που έδειξε μια σκοτεινή πλευρά του εαυτού μου. Όταν νιώθω ότι δεν με σέβονται, με κρίνουν ή με επιτίθενται συναισθηματικά, τείνω να χάνω τον έλεγχο αυτού που βγαίνει από το στόμα μου, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες μου ως ανθρώπου. Έχασα τον έλεγχο και δεν μπορούσα να δω καθαρά μπροστά μου», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του τέλος της συνεργασίας με τον πατέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς.