Στο τέταρτο του Σίνερ ο Τσιτσιπάς - Πρεμιέρα κόντρα στον Κοκκινάκη για τον Έλληνα τενίστα
i

© IMAGO / NurPhoto

Στο τέταρτο του Σίνερ ο Τσιτσιπάς - Πρεμιέρα κόντρα στον Κοκκινάκη για τον Έλληνα τενίστα

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:13 - 22.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:33 - 22.08.2024

Τον Θανάση Κοκκινάκη θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο του US Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ πιθανός αντίπαλος του Έλληνα τενίστα στον τέταρτο γύρο.

Ένα ζόρικο εμπόδιο καλείται να αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο του US Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών θα παίξει κόντρα στον Θανάση Κοκκινάκη στον πρώτο του αγώνα στο τελευταίο major της σεζόν.

Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας βρίσκεται στο Νο.84 της παγκόσμιας κατάταξης. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά επικίνδυνος αντίπαλος για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που δεν διανύει και τις καλύτερες ημέρες της καριέρας του. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κληρώθηκε στο τέταρτο του Γιάνικ Σίνερ και μπορεί να συναντηθεί με τον Ιταλό αθλητή στα προημιτελικά.

Αλλά, μέχρι να φτάσει εκεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει πολύ δρόμο και δύσκολους αντιπάλους. Αν ο 26χρονος τενίστας ξεπεράσει το εμπόδιο του Κοκκινάκη, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μπόρζες - Κόρια στον δεύτερο γύρο.

Στο τρίτο γύρο, ο πιθανός αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά είναι ο Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ. Αν ο Έλληνας τενίστας περάσει στον τέταρτο γύρο του US Open για πρώτη φορά στην καριέρα του, ενδέχεται να αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, νικητή της διοργάνωσης το 2021.

Εφόσον ο Στέφανος Τσιτσιπάς φτάσει στην οκτάδα, δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσει τον Γιάνικ Σίνερ, νικητή του Australian Open το 2024. Αν ο Έλληνας τενίστας φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, είναι πιθανό να βρει μπροστά του τον Κάρλος Αλκαράθ νικητή της διοργάνωσης το 2022. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να βρεθεί με τον Νόβακ Τζόκοβιτς μόνο στον τελικό.

Ο Σίνερ, που είναι στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης θα κάνει πρεμιέρα στο US Open κόντρα στον Μακένζι ΜακΝτόναλντ. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο έναν παίκτη από τα προκριματικά, όπως και ο Κάρλος Αλκαράθ. Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ θα παίξει με τον Εμίλ Ρουσουβουόρι στον πρώτο γύρο και ο Ντανίλ Μεντβέντεφ κόντρα στον Ντούσαν Λάγιοβιτς.

Πιθανοί προημιτελικοί (με βάση την παγκόσμια κατάταξη)

Γιάνικ Σίνερ- Ντανίλ Μεντβέντεφ

Κάρλος Αλκαράθ - Χούμπερτ Χούρκατς

Κάσπερ Ρουντ - Αλεξάντερ Ζβέρεφ

Αντρέι Ρούμπλεφ - Νόβακ Τζόκοβιτς

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!