Λύγισε ο Τσιτσιπάς από τις συνθήκες στο Τόκιο – Σχεδόν λιπόθυμος ζήτησε ιατρική βοήθεια (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς

i

PrtScr

Λύγισε ο Τσιτσιπάς από τις συνθήκες στο Τόκιο – Σχεδόν λιπόθυμος ζήτησε ιατρική βοήθεια (vid)

Sportal newsroom 09:25 - 26.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:44 - 26.09.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ένιωσε αδιαθεσία, κόντρα στον Αμερικανό qualifier Άλεξ Μίκελσεν, με αποτέλεσμα να ζητήσει ιατρική βοήθεια, σχεδόν λιπόθυμος.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του σε επίσημα τουρνούα κόντρα στον Αμερικανό qualifier Άλεξ Μίκελσεν (Νο.49). Ωστόσο, η πρεμιέρα του Έλληνα τενίστα δεν συνοδεύτηκε με νίκη.

Κι αυτό διότι ο Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα από τον Άλεξ Μίκελσεν στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης με 3-6, 6-1, 6-2 αποχαιρετώντας από πολύ νωρίς το ιαπωνικό θεσμό. Ο Έλληνας τενίστας πήρε το πρώτο σετ με 6-4 χάρη στο εκπληκτικό του ξεκίνημα και τα δύο μπρέικ που κατάφερε να κάνει στο σερβίς του Αμερικανού, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη.

Στο δεύτερο σετ τα πράγματα χειροτέρεψαν για τον ίδιο, καθώς ένιωσε αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να καλέσει ιατρικό τάιμ άουτ. Ο γιατρός έλεγξε το οξυγόνο και την πίεσή του και ο Έλληνας τενίστας ξαναμπήκε στον αγώνα, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είχε δυνάμεις να το παλέψει.

Οταν επέστρεψε δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες του αγώνα αλλά και στις καιρικές συνθήκες της ιαπωνικής πόλης, με συνέπεια να χάσει τα δύο επόμενα σετ με σχετική άνεση και να πει «αντίο» στο Τόκιο.

O 26χρονος Έλληνας τενίστας θα παραμείνει στην Ασία, αφού στις 2 Οκτώβριου αρχίζει το Masters της Σανγκάης με τη συμμετοχή του ίδιου. Ενώ, στους «16», ο Μίκελσεν θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Τομάς Μαρτίν Ετσεβέρι και Κρίστοφερ Ο'κόνελ.