«Λύγισε» από τον Μεντβέντεφ ο Τσιτσιπάς κι αποκλείστηκε από το Shanghai Masters

«Λύγισε» από τον Μεντβέντεφ ο Τσιτσιπάς κι αποκλείστηκε από το Shanghai Masters

Ελένη Ανδρικοπούλου 10:05 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:33 - 09.10.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 7-6(3), 6-3 από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ κι έμεινε εκτός οκτάδας στο Shanghai Masters. Κόντρα στον Γιανίκ Σίνερ θα αγωνιστεί ο Ρώσος στα προημιτελικά.

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Shanghai Masters πήρε ο Ντανίλ Μεντβέντεφ επικρατώντας με 7-6(3), 6-3 του Στέφανου Τσιτσιπά στη φάση των «16» σε 1 ώρα και 51 λεπτά. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πάλεψε, αλλά γνώρισε την ήττα από τον Ρώσο κι έτσι ολοκλήρωσε τη φετινή του πορεία στο ασιατικό swing.

Έξαλλος ο Τσιτσιπάς με τον διαιτητή: «Να έρθει τώρα ο supervisor!» (vid)
ΤΕΝΙΣ

09:58 - 09.10.2024

Έξαλλος ο Τσιτσιπάς με τον διαιτητή: «Να έρθει τώρα ο supervisor!» (vid)

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ στο Shanghai Masters κόντρα στον Μεντβέντεφ, o διαιτητής έκανε για δεύτερη φορά παρατήρηση στον Στέφανο Τσιτσιπά επειδή καθυστερούσε στο σερβίς, αλλά ο Έλληνας τενίστας είχε διαφορετική άποψη...

Ο Τσιτσιπάς ηττήθηκε για 10η φορά σε 14 αγώνες από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ. Ο Ρώσος τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Γιάνικ Σίνερ, που άφησε εκτός με 6-4, 7-6(1) τον Μπεν Σέλτον, για μια θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Στο πρώτο σετ οι δύο αθλητές κατάφεραν να προστατεύσουν το σερβίς τους και να φτάσουν στο 6-6 στα games (σε αυτό το διάστημα ο Τσιτσιπάς μπόρεσε να σβήσει έξι break points του αντιπάλου του). Στο tie break ο Ρώσος ήταν πιο ψύχραιμος κι επικράτησε με 7-3 του Στέφανου, κατακτώντας το πρώτο σετ.

Ο Τσιτσιπάς δεν πτοήθηκε από την εξέλιξη αυτή και μπήκε αποφασιστικά στο δεύτερο σετ. Κατέκτησε το πρώτο game με break και στη συνέχεια υπερασπίστηκε το σερβίς για το 2-0. Ο Μεντβέντεφ αντέδρασε και με τρία διαδοχικά νικηφόρα games έκανε την ανατροπή.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο υπήρξε μεγάλη ένταση στο κορτ. Ο Στέφανος «έχασε» το μυαλό του, καθώς μετά από time violation warning, διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή καλώντας τον supervisor. Ο 26χρονος Έλληνας τενίστας βγήκε εκτός ρυθμού και στα επόμενα τέσσερα games δεν κατάφερε να απειλήσει τον Μεντβέντεφ.

Μάλιστα στο 8ο game, ο Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να βρει τις απαραίτητες λύσεις για να σβήσει το διπλό break point του αντιπάλου, γεγονός που τον έφερε με την πλάτη στον τοίχο (5-3). Στο 9ο game ο Μεντβέντεφ δεν λάθεψε με τις μπάλες στα χέρια και έκλεισε το σετ με 6-3.