Στον τρίτο γύρο του τουρνουά του Γκστάαντ ο Τσιτσιπάς
i

© IMAGO / Paul Zimmer

Στον τρίτο γύρο του τουρνουά του Γκστάαντ ο Τσιτσιπάς

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:06 - 17.07.2024 / Ανανεώθηκε: 19:40 - 17.07.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε στα δύο σετ τον Χαμάντ Μετζέντοβιτς και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του τουρνουά του Γκστάαντ,

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του τουρνουά του Γκστάαντ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε 7-6(6), 6-3 του Χαμάντ Μετζέντοβιτς και έκανε επιτυχημένη πρεμιέρα στο 250άρι τουρνουά της ελβετικής πόλης. Ο Τσιτσιπάς, που είναι επικεφαλής του ταμπλό στη διοργάνωση, έχει την ευκαιρία να τεστάρει τις δυνάμεις του στο χώμα, εν όψει του Ολυμπιακού τουρνουά, που θα γίνει στην ίδια επιφάνεια.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, που ξεκίνησε την πορεία του στη διοργάνωση από τον δεύτερο γύρο, αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα κόντρα στον Σέρβο αντίπαλό του στο πρώτο σετ, που οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν αυτός που έπρεπε αντιμετώπισε με επιτυχία το σετ πόιντ του Μετζέντοβιτς και κατέκτησε το πρώτο σετ. Στο δεύτερο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ στο έκτο γκέιμ και πήρε τη νίκη.

Στον τρίτο γύρο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Φάμπιο Φονίνι. Ο 37χρονος, Νο.80 του κόσμου απέκλεισε στα τρία σετ τον Χουάν Πάμπλο Βαρίγιας. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών έχει αντιμετωπίσει τέσσερις φορές στο παρελθόν τον Φονίνι. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετράει ισάριθμες νίκες (δύο στο χώμα), με τελευταία το 2022 για τη φάση των «32» του Μόντε Κάρλο.

Ο αγώνας ουσιαστικά κρίθηκε στο πρώτο σετ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε κοντά σε μπρέικ στο έβδομο γκέιμ. Ο Μετζέντοβιτς «έσβησε» το πρώτο μπρέικ πόιντ του Τσιτσιπά, αλλά στο δεύτερο ενώ ήταν έτοιμος να σερβίρει αισθάνθηκε αδιαθεσία με αποτέλεσμα ο αγώνας να διακοπεί για πέντε περίπου λεπτά. Ο γιατρός και ο φυσιοθεραπευτής ήταν πάνω από τον Σέρβο, που φαινόταν έτοιμος να εγκαταλείψει αφού βαριανάσαινε.

Τελικά, ο Μετζέντοβιτς συνέχισε τον αγώνα, κράτησε το σερβίς του, και το πρώτο σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο Τσιτσιπάς έκανε πρώτος μίνι μπρέικ, αλλά ο Σέρβος όχι μόνο επανήλθε αλλά είχε σετ πόιντ. Ο Έλληνας τενίστας αντέδρασε και έκλεισε το πρώτο σετ. Στο δεύτερο σετ, οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους στο ξεκίνημα. Ο Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ στο έκτο γκέιμ και έκλεισε με άνεση τον αγώνα.