Στον τέταρτο γύρο της Σανγκάης ο Τσιτσιπάς και τώρα Μεντβέντεφ
i

Στέφανος Τσιτσιπάς © IMAGO / USA TODAY Network

Στον τέταρτο γύρο της Σανγκάης ο Τσιτσιπάς και τώρα Μεντβέντεφ

Πηνελόπη Παπαδήμου 09:06 - 08.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:42 - 08.10.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε το εμπόδιο του Αλεξάντρ Μουλέρ και προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Masters της Σανγκάης, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του τουρνουά της Σανγκάης. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε 6-3, 7-5 του Αλεξάντρ Μουλέρ και «σφράγισε» το εισιτήριο για τους 16 καλύτερους του προτελευταίου Masters της φετινής σεζόν. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο αγώνας του κορυφαίου Έλληνα τενίστα με τον Μουλέρ αναβλήθηκε δύο φορές, αφού ήταν αρχικά προγραμματισμένος για την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, αλλά δεν έγινε, όπως και τη Δευτέρα εξαιτίας της βροχής.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε καλή απόδοση από τη γραμμή του σερβίς ενώ εκμεταλλεύθηκε σε έπακρο τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν έχοντας 3/4 κερδισμένα μπρέικ πόιντ. Επόμενος αντίπαλος του κορυφαίου Έλληνα τενίστα είναι ο Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Ρώσος επικράτησε με ανατροπή του Ματέο Αρνάλντι την Κυριακή. Ο Τσιτσιπάς έχει αναμετρηθεί με τον Μεντβέντεφ άλλες 13 φορές κατά το παρελθόν. Ο Ρώσος μετράει 9 νίκες, ενώ έχει επικρατήσει και στη μοναδική αναμέτρηση που έχουν δώσει οι δύο τενίστες μέχρι σήμερα στη Σανγκάη. Το 2019, στα ημιτελικά της διοργάνωσης, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ είχε επικρατήσει με 7-6(5), 7-5 του Στέφανου Τσιτσιπά και προκρίθηκε στον τελικό. Εκεί, ο Ρώσος νίκησε τον Ζβέρεφ και κατέκτησε τον τίτλο χωρίς να χάσει σετ.

Ο Γάλλος απείλησε πρώτος το αντίπαλο σερβίς και προηγήθηκε 15-40 στο τέταρτο γκέιμ του αγώνα. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όμως, κατάφερε να επανέλθει και να ισοφαρίσει 2-2. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε διπλό μπρέικ πόιντ στο αμέσως επόμενο γκέιμ, αλλά ο Μουλέρ βρήκε καλό σερβίς και άντεξε για το 3-2.

Αυτό ήταν και το τελευταίο γκέιμ που κατέκτησε το Γάλλος στο πρώτο σετ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σέρβιρε υποδειγματικά και εκμεταλλεύθηκε τα λάθη και τις αστάθειες του αντιπάλου του, έκανε δύο μπρέικ στη σειρά και κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-3 μετά από 39 λεπτά αγώνα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση στο δεύτερο σετ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας προηγήθηκε 4-2 με μπρέικ, ωστόσο ο Μουλέρ όχι μόνο άντεξε την πίεση στο 5-2 (σέρβιρε για να μείνει στον αγώνα) αλλά ισοφάρισε 5-5 τη στιγμή που ο Τσιτσιπάς είχε τις μπάλες στα χέρια του για να κλείσει τον αγώνα. Τελικά, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκλεισε τον αγώνα κάνοντας νέο μπρέικ στο 12ο γκέιμ του δεύτερου σετ.