Αποχαιρέτησε το τουρνουά του Ρότερνταμ ο Τσιτσιπάς (vid)
i

Τσιτσιπάς / © Photo by Henk Seppen/BSR Agency/Getty Images/Ideal Images

Αποχαιρέτησε το τουρνουά του Ρότερνταμ ο Τσιτσιπάς (vid)

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:03 - 16.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:55 - 20.08.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 6-4, 6-3 από τον Σίνερ και αποκλείστηκε στη φάση των «16» του τουρνουά του Ρότερνταμ.

Στη φάση των «16» ολοκληρώθηκε η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά του Ρότερνταμ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε με 6-4, 6-3 από τον Γιάνικ Σίνερ και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Ο Τσιτσιπάς, που πέρσι είχε φτάσει μέχρι τον τελικό του τουρνουά, φάνηκε αρκετά κουρασμένος σε κάποια σημεία του αγώνα. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Σίνερ απέναντι στον Τσιτσιπά σε επτά αναμετρήσεις που έχουν δώσει οι δύο τενίστες μέχρι σήμερα.

Ο Ιταλός ήταν πολύ πιο επιθετικός από τον Τσιτσιπά έχοντας 20 winners έναντι 8 του αντιπάλου του. Ο Σίνερ είχε τα μισά αβίαστα λάθη (6 έναντι 12) σε σχέση με τον Έλληνα που δεν απείλησε το σερβίς του αντιπάλου του. 

Σε παιχνίδι υπομονής εξελίχθηκε το πρώτο σετ. Τα ράλι κυριάρχησαν με τους δύο τενίστες να κρατούν με σχετική άνεση το σερβίς τους. Στο ένατο γκέιμ ο Ιταλός έκανε το μπρέικ, που αποδείχθηκε καθοριστικό αφού στη συνέχεια πήρε τις μπάλες στα χέρια του για να κλείσει το σετ στο 6-4.

Ο Σίνερ ξεκίνησε με μπρέικ το δεύτερο σετ. Ο Ιταλός συνέχισε να σερβίρει καλά και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά στη συνέχεια από τον Τσιτσιπά με τον 21χρονο Ιταλό να κλείνει τον αγώνα με νέο μπρέικ. 

Ο Σίνερ θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον Σταν Βαβρίνκα. Ο πολύπειρος Ελβετός απέκλεισε τον Ρισάρ Γκασκέ.