«Σκασμός»: Η στιγμή έντασης του Τσιτσιπά με την ομάδα του (vid)

«Σκασμός»: Η στιγμή έντασης του Τσιτσιπά με την ομάδα του (vid)

Sportal newsroom 19:01 - 29.05.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εκνευρίστηκε με τους ανθρώπους της ομάδας του κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ντάνιελ Άλτμαϊερ για τον δεύτερο γύρο του Roland Garros.

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο τέταρτο σετ του αγώνα με τον Ντάνιελ Άλτμαϊερ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κυριάρχησε στα δύο πρώτα σετ, αλλά απώλεσε το τρίτο δίνοντας ελπίδες στον αντίπαλό του.

Στο τέταρτο σετ ο Τσιτσιπάς δέχθηκε πρώτος μπρέικ και σε κάποιο σημείο έχασε εντελώς την ψυχραιμία του. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας φώναξε «Shut up» προς την ομάδα του. Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο σε ποιον απευθυνόταν.

Πρόκριση στα τέσσερα σετ για τον Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Roland Garros. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε 6-3, 6-2, 6-7(2), 6-4 του Ντάνιελ Άλτμαϊερ και «σφράγισε» το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε υποδειγματικό παιχνίδι στα δύο πρώτα σετ, αλλά στο τρίτο ο Γερμανός αντίπαλός του ανέβασε την απόδοσή του στο σερβίς και οδήγησε την αναμέτρηση σε τέταρτο σετ.

Εκεί, ο Τσιτσιπάς απάντησε αμέσως στο μπρέικ του Άλτμαϊερ για το 4-4 και έκλεισε τον αγώνα στο σερβίς του Γερμανού. Στον τρίτο γύρο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει είτε τον Λορέντζο Σόνεγκο είτε τον Ζιζέν Ζανγκ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ρωτήθηκε για το αν είναι πιο διασκεδαστικό να παίζει με παίκτες που επίσης κάνουν backhand με το ένα χέρι. «Πιστεύω πως ναι», αποκρίθηκε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας. «Δεν παίζω τόσο συχνά με παίκτες που έχουν backhand με το ένα χέρι, οπότε είναι σα να παίρνω μια γεύση από το δικό μου τένις, είναι αρκετά παρόμοιο. Το backhand με το ένα χέρι μπορεί να γίνει πολύ αποτελεσματικό στο χώμα, να ανοίξει το γήπεδο, να δημιουργήσει πολύ περισσότερο top spin. Ειδικά αν έχεις καλό timing με αυτό, μπορείς να κάνεις θαύματα στο χώμα. Είναι κάτι που με αναγκάζει να βρω διαφορετικές λύσεις γιατί όπως είπα το backhand με το ένα χέρι τους δίνει πλεονέκτημα σε αυτούς τους τομείς. Σήμερα τα κατάφερα, ήμουν πίσω στο σκορ αλλά μπόρεσα να επιστρέψω και ένιωσα πως το τένις μου ήταν πολύ καλό», συμπλήρωσε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας.