Τα χρήματα που πήρε ο Τσιτσιπάς από την πορεία του στο Wimbledon

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Τα χρήματα που πήρε ο Τσιτσιπάς από την πορεία του στο Wimbledon

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:30 - 10.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:59 - 14.08.2024

Μερικές χιλιάδες λίρες πλουσιότερος φεύγει από το Wimbledon ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Στον τέταρτο γύρο ολοκληρώθηκε η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο φετινό Wimbledon. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε στα πέντε σετ από τον Κρίστοφερ Γιούμπανκς και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με την πορεία του μέχρι τον τέταρτο γύρο, εξασφάλισε ένα αξιοσέβαστο χρηματικό έπαθλο. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας εισέπραξε 207 χιλιάδες λίρες Αγγλίας.

Αν ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρινόταν στα προημιτελικά, τότε θα εξασφάλιζε 340 χιλιάδες λίρες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο νικητής του τουρνουά θα λάβει 2.350.000 λίρες Αγγλίας και ο φιναλίστ θα πάρει 1.175.000 λίρες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε παίξει άλλη μία φορά στον τέταρτο γύρο του Wimbledon. Το 2018, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε αποκλείστηκε από τον Τζον Ίσνερ.

Όσον αφορά την παγκόσμια κατάταξη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα παραμείνει στην πέμπτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα ακολουθεί το τουρνουά του Λος Κάμπος στο Μεξικό προτού στρέψει την προσοχή του στα Masters του Τορόντο και του Σινσινάτι.

Ο Γιούμπανκς θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στα προημιτελικά. Ο Ρώσος προηγήθηκε με 2-0 κόντρα στον Γίρι Λεχέτσκα, όταν ο Τσέχος αποχώρησε από τον αγώνα λόγω τραυματισμού. Οι δύο τενίστες είχαν αναμετρηθεί και στο Masters του Σινσινάτι με τον Μεντβέντεφ να παίρνει την πρόκριση στα δύο σετ. 

Ο Γιούμπανκς θα βρεθεί σίγουρα στο Νο.31 της παγκόσμιας κατάταξης και μπορεί να κοιτάζει ψηλότερα. Ο Μεντβέντεφ διεκδικεί μέχρι και το Νο.1 του κόσμου.