Τι σημαίνει το 7784 που έγραψε στην κάμερα ο Τσιτσιπάς μετά τη νίκη στην πρεμιέρα του στο Shanghai Masters

Τι σημαίνει το 7784 που έγραψε στην κάμερα ο Τσιτσιπάς μετά τη νίκη στην πρεμιέρα του στο Shanghai Masters

Ελένη Ανδρικοπούλου 12:17 - 04.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:17 - 04.10.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγύρισε με έναν ιδιαίτερο τρόπο τη νίκη του επί του Κέι Νισικόρι, υπογράφοντας την κάμερα του αγώνα. Τι συμβολίζει το 7784 που έγραψε ο 26χρονος Έλληνας πρωταθλητής.

Την πρόκρισή του στους «32» του Shanghai Masters πανηγύρισε πριν λίγη ώρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 26χρονος Έλληνας πρωταθλητής (Νο.12) νίκησε με 2-0 (7-6, 6-4) σετ τον Κέι Νισικόρι, επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά από την ήττα στον πρώτο του αγώνα στο 500αρι τουρνουά στο Τόκιο και πλέον κοιτάζει τον 3ο γύρο.

Εκεί θα συναντήσει τον Αλεξάντρ Μίλερ, που νωρίτερα κέρδισε άνετα με 2-0 (6-3, 6-2) τον Φέλιξ Οζέρ-Αλιασίμ.

Ο Τσιτσιπάς μετά τη νίκη του κόντρα στον Ιάπωνα, επέλεξε να υπογράψει την κάμερα της τηλεοπτικής μετάδοσης. Ο «Στεφ» έγραψε πάνω σε αυτή τον αριθμό 7784 κι όπως σημείωσε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο «X» είναι το παρατσούκλι του στα κινέζικα και μάλιστα στην μανδαρινική διάλεκτο.

Τσιτσιπάς: «Έχω πολλά να αποδείξω»

Ο Τσιτσιπάς ρωτήθηκε μετά το ματς με τον Νισικόρι για τι διαφορετικό έκανε κόντρα στον Ιάπωνα σε σχέση με το Μόντρεαλ (όπου ηττήθηκε) κι απάντησε: «Ανέβασα το επίπεδό μου και έπαιξα το τένις που χρειαζόταν απέναντί του και να νικήσω στο τέλος. Είναι επικίνδυνος παίκτης γιατί έχει πολλά όπλα, μπορεί να βγάλει πολλά καλά χτυπήματα, παρότι δεν είναι ο μεγαλύτερος server βρίσκει τρόπους να κερδίσει πόντους και να κινηθεί στο court. Είναι από τους παίκτες που θέλουν προσοχή και πρέπει να είμαι διαρκώς επιθετικός και να ψάχνω τις ευκαιρίες μου».

Για τα σωματικά προβλήματα του Κέι ανέφερε: «Κατάλαβα ότι είχε θέμα στην κίνησή του. Δεν ξέρω τι συμβαίνει, αλλά προσπάθησα να το εκμεταλλευτώ. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν θέλεις να σκέφτεσαι πολύ και να σκέφτεσαι πώς αισθάνεται ο αντίπαλος. Μια ματιά σε αυτό που περνάει αρκεί».

Με αφορμή το γεγονός ότι συμπλήρωσε 200 νίκες σε hard courts, ρωτήθηκε αν δεν έχουν έρθει ακόμα τα καλύτερα για εκείνον σε αυτή την επιφάνεια. «Ναι, σίγουρα δεν έχουν έρθει. Έχω πολλά να αποδείξω. Είναι σημαντικό για εμένα αυτό και ελπίζω σε περισσότερα».