Το χρηματικό έπαθλο που εξασφάλισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς με την πορεία του στο Wimbledon

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Το χρηματικό έπαθλο που εξασφάλισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς με την πορεία του στο Wimbledon

Sportal newsroom 21:16 - 08.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:02 - 14.08.2024

Μερικές χιλιάδες λίρες πλουσιότερος θα φύγει από το Wimbledon ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Στον τέταρτο γύρο του Wimbledon θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας νίκησε στα τρία σετ τον Λάζλο Τζέρε και προκρίθηκε στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με την πορεία του μέχρι τον τέταρτο γύρο, εξασφάλισε ένα αξιοσέβαστο χρηματικό έπαθλο. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα εισπράξει 207 χιλιάδες λίρες Αγγλίας.

Σε περίπτωση που ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκριθεί στα προημιτελικά, τότε θα εξασφαλίσει 340 χιλιάδες λίρες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο νικητής του τουρνουά θα λάβει 2.350.000 λίρες Αγγλίας και ο φιναλίστ θα πάρει 1.175.000 λίρες.

«Ήταν η πρώτη φορά αυτή τη βδομάδα που ήταν πιο εύκολο για μένα. Μου φάνηκε σα να χρειαζόταν να χτίσω αψίδα για να καταφέρω να φτάσω εδώ, λόγω της βροχής έπαιξα τέσσερις ημέρες. Ένιωσα την αγάπη του κοινού, είναι ωραία να είμαι εδώ.

Το δεύτερο ήταν πολύ σημαντικό, αν δεν βρεις λύσεις τα πάντα αλλάζουν, είμαι περήφανος. Ήταν πολύ δύσκολο, έκανα λάθη άρχισε να αλλάζει το μομέντουμ, αλλά τα κατάφερα.

Δεν είναι φρέσκο το σώμα μου, χρειάστηκα να κάνω προσεκτικές κινήσεις, δεν ένιωθα μετά από κάποιο σημείο και με την αδρεναλίνη δεν ένιωσα ότι είχα παίξει και άλλα παιχνίδια», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα αναμετρηθεί στον τέταρτο γύρο με τον Κρίστοφερ Γιούμπανκς. Ο τενίστας από τις ΗΠΑ κατέκτησε πριν από λίγες ημέρες το τουρνουά της Μαγιόρκα.