Το χρηματικό έπαθλο που εξασφάλισε ο Τσιτσιπάς με την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Χάλε

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Το χρηματικό έπαθλο που εξασφάλισε ο Τσιτσιπάς με την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Χάλε

Sportal newsroom 20:51 - 19.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:27 - 14.08.2024

Πόσα χρήματα εξασφάλισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς με την πρόκρισή του στον δεύτερο γύρο του τουρνουά του Χάλε.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά του Χάλε. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 6-7(6), 6-4, 7-6(3) του Γκρεγκουάρ Μπαρέρ και πήρε το εισιτήριο για τους 16 καλύτερους της διοργάνωσης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απώλεσε το πρώτο σετ αλλά η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά σ' εκείνον. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Νικολάς Τζάρι στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

Με την πρόκρισή του στους 16 καλύτερους, ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξασφάλισε 32.105 ευρώ. Το ποσό αυτό θα φτάσει τις 60.145 ευρώ αν ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας φτάσει μέχρι τα προημιτελικά.

Αν ο Στέφανος Τσιτσιπάς φτάσει μέχρι τον τελικό. τότε θα εξασφαλίσει 220.880 ευρώ. Αν κατακτήσει τον τίτλο, τότε θα εισπράξει 477.795 ευρώ ως prize money.

Συνολικά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει εισπράξει 26.398.740 δολάρια χωρίς να κερδίσει Grand Slam. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έχει αφήσει πίσω του στη σχετική λίστα αθλητές όπως ο Μπόρις Μπέκερ, o Ντελ Πότρο και ο Ιβάν Λεντλ.

«Υπήρχαν πολλά οικονομικά εμπόδια — το τένις είναι ένα ατομικό άθλημα και απαιτεί να πληρώνεις τα πάντα μόνος σου. Εάν δεν είστε από ένα υπόβαθρο όπου μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, δεν είναι εύκολο πράγμα. Έχω παλέψει με το να είμαι μακριά από την οικογένειά μου περισσότερο από μισό χρόνο και να δώσω όλη μου την προσοχή και την εστίαση στο τένις. Αλλά αυτό συμβαίνει επίσης, γιατί είναι ένα όνειρό μου, το επέλεξα, το κυνήγησα, πήρα τα ρίσκα», είχε δηλώσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας τενίστας στα ξεκινήματά του.