Φοβερός Τσιτσιπάς, προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Wimbledon
i

© Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Φοβερός Τσιτσιπάς, προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Wimbledon

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:44 - 08.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:02 - 14.08.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «τελείωσε» τον Λάζλο Τζέρε στα τρία σετ και προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Wimbledon για δεύτερη φορά στην καριέρα του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Wimbledon. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 6-4, 7-6(5), 6-4 του Λάζλο Τζέρε και πήρε το εισιτήριο για τη φάση των «16» του βρετανικού major.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί στον τέταρτο γύρο για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε φτάσει στους καλύτερους «16» και το 2018, όπου είχε αποκλειστεί από τον Τζον Ίσνερ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στον τέταρτο γύρο τον Κρίστοφερ Γιούμπανκς που νίκησε με 7-6(5), 7-6(3), 7-6(2) τον Κρίστοφερ Ο' Κόνελ. Ο τενίστας από τις ΗΠΑ κατέκτησε πριν από λίγες εβδομάδες τον πρώτο του τίτλο στο τουρνουά της Μαγιόρκα.

Έχοντας και πάλι σε καλή μέρα το φόρχαντ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν αντιμετώπισε προβλήματα στο σερβίς του στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Τζέρε είχε καλό πρώτο σερβίς (13/14 πόντοι κερδισμένοι) στο πρώτο σετ, χωρίς να απειλείται ιδιαίτερα από τον Έλληνα τενίστα. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε σε μπρέικ πόιντ στο όγδοο γκέιμ με τον Τζέρε να έχει απάντηση με δύο καλά σερβίς. Ο Σέρβος σέρβιρε για να μείνει στο σετ αλλά έκανε πολλά λάθη, δίνοντας την ευκαιρία στον Τσιτσιπά για μπρέικ και το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ, ο αγώνας διακόπηκε για δέκα περίπου λεπτά, τη στιγμή που ο Τζέρε είχε μπρέικ πόιντ. Ο Σέρβος «έσπασε» το σερβίς του Τσιτσιπά αλλά ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν έχασε την ψυχραιμία του. Ο Τσιτσιπάς απάντησε στο μπρέικ στο έκτο γκέιμ του δεύτερου σετ με τους δύο τενίστες να μην απειλούνται ιδιαίτερα στη συνέχεια με το δεύτερο σετ να οδηγείται στο τάι μπρέικ. Ο Τζέρε προηγήθηκε με μίνι μπρέικ για το 3-1 αλλά ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας «φορτώνοντας» το φόρχαντ έκανε δύο μίνι μπρέικ και κατέκτησε το δεύτερο σετ.

Στο τρίτο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνέχισε να παίζει με την αυτοπεποίθηση στα ύψη. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρήκε νωρίς το μπρέικ και στη συνέχεια κράτησε με άνεση το σερβίς του για την πρόκριση.