Έχασε σετ και αφυπνίστηκε ο Τζόκοβιτς

Έχασε σετ και αφυπνίστηκε ο Τζόκοβιτς

Πηνελόπη Παπαδήμου 21:47 - 11.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:58 - 14.08.2024

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχασε το πρώτο σετ κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ αλλά στη συνέχεια πάτησε γκάζι και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Wimbledon.

Έτοιμος για την κατάκτηση του 24ου Grand Slam τίτλου του δείχνει ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας επιβλήθηκε με 4-6, 6-1, 6-4, 6-2, 6-3 του Αντρέι Ρούμπλεφ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Wimbledon για 12η φορά στην καριέρα του.

Ο Τζόκοβιτς έφτασε στα ημιτελικά ενός major για 46η φορά στην καριέρα του συνολικά και ισοφάρισε το σχετικό ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ. Ο Τζόκοβιτς ζορίστηκε αρκετά, όπως και στον αγώνα κόντρα στον Χούρκατς, αλλά τελικά πάτησε γκάζι και πήρε τη νίκη.

Ο Ρούμπλεφ έκανε μπρέικ στο κρίσιμο ένατο γκέιμ του πρώτου σετ κι έπειτα εκμεταλλεύθηκε το σερβίς του για το 6-4. Ο Τζόκοβιτς στη συνέχεια δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στο δεύτερο σετ και το κατέκτησε με μεγάλη άνεση.

Στο τρίτο σετ, ο Ρούμπλεφ έδειχνε να επανέρχεται. Ο Νόλε προηγήθηκε με 5-4 με μπρέικ και είχε την ευκαιρία να κλείσει το σετ στο σερβίς του. Ο Ρούμπλεφ είχε τριπλό μπρέικ πόιντ με τον Σέρβο να έχει απάντηση και να κλείνει το σετ στο πέμπτο σετ πόιντ. Ο Ρούμπλεφ μένει για ακόμη μία φορά εκτός ημιτελικών σε ένα major. Ο Ρώσος μετράει οκτώ χαμένους προημιτελικούς σε Grand Slam.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον Γιάνικ Σίνερ. Ο Ιταλός επιβλήθηκε με 6-4, 3-6, 6-2, 6-2 του Ρώσου Ρομάν Σαφιούλιν και προκρίθηκε στην τετράδα ενός major για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο Σίνερ είναι ο τρίτος Ιταλός στην ιστορία, μετά τους Πιετράντζελι και Μπερετίνι, που φτάνει στην τετράδα του Wimbledon. Ο άλλος ημιτελικός θα προκύψει από τα ματς Αλκαράθ-Ρούνε και Μεντβέντεφ-Γιούμπανκς.