Τζόκοβιτς: «Οι αγώνες του Wimbledon πρέπει να ξεκινάνε νωρίτερα»
i

© printscreen

Τζόκοβιτς: «Οι αγώνες του Wimbledon πρέπει να ξεκινάνε νωρίτερα»

Κώστας Τσιακλής • 09:50 - 11.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:59 - 14.08.2024

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς σχολίασε το πρόβλημα με τις διακοπές αγώνων λόγω ώρας στο Wimbledon και είπε πως οι αγώνες θα πρέπει να ξεκινάνε νωρίτερα αφού δεν μπορεί να αλλάξει η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αναφέρθηκε στο ζήτημα με τις διακοπές παιχνιδιών λόγω ώρας στο Wimbledon και είπε πως αφού η ώρα κοινής ησυχίας δεν μπορεί να αλλάξει τότε καλό θα ήταν να αλλάξει η ώρα έναρξης των αγώνων της διοργάνωσης.

Όπως έγινε ιδιαίτερα αντιληπτό τις προηγούμενες μέρες, στο Wimbledon αρκετοί αγώνες διακόπηκαν στη μέση διότι το ρολόι στην Αγγλία πλησίαζε τις 23:00, μια ώρα που είναι συνυφασμένη με την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ένα από τα θύματα αυτής της διαδικασίας ήταν και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος χρειάστηκε να αγωνιστεί σε δύο διαφορετικές μέρες για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Χίμπερτ Χούρκατς και να βρεθεί στα προημιτελικά του Wimbledon. Ο Σέρβος τενίστας τοποθετήθηκε για το ζήτημα και είπε πως αφού η ώρα κοινής ησυχίας δεν μπορεί να αλλάξει τότε καλό θα ήταν να αλλάξει η ώρα έναρξης των αγώνων της διοργάνωσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τζόκοβιτς:

«Προφανώς η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι μάλλον κάτι που είναι πολύ πιο δύσκολο να αλλάξει, καταλαβαίνω, λόγω της κοινότητας και της κατοικημένης περιοχής στην οποία βρισκόμαστε. Πιστεύω ότι οι αγώνες θα μπορούσαν να πιεστούν τουλάχιστον για να ξεκινήσουν στις 12 (ώρα Ελλάδας) το μεσημέρι. Νομίζω ότι θα έκανε τη διαφορά».

Από την άλλη η διευθύνουσα σύμβουλος του Wimbledon, Σάλι Μπόλτον, εξήγησε τους λόγους που ισχύει το συγκεκριμένο ωράριο (11:00-23:00 ώρα Αγγλίας). «Ιστορικά, για πολλές, πολλές δεκαετίες, ξεκινούσαμε πάντα να παίζουμε στα γήπεδά μας νωρίς το απόγευμα. Και αυτό έχει να κάνει πολύ με το να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να μπουν στο γήπεδο, έτσι, όσο είναι δυνατόν, έχουμε πλήρη γήπεδα για όταν οι παίκτες αγωνίζονται και αυτή είναι ακόμα η πρόθεσή μας.

Και το άλλο πράγμα που σκεφτόμαστε προσεκτικά είναι ότι όταν οι άνθρωποι αγοράζουν ένα εισιτήριο για να έρθουν στο Wimbledon, θέλουν να ζήσουν μια μέρα στο τουρνουά και αυτό περιλαμβάνει να πάνε και να δουν κάποιο παιχνίδι σε εξωτερικά γήπεδα, ίσως να πάρουν κάτι να φάνε.

Κατανοούμε ότι οι επισκέπτες μας θέλουν όλη αυτή τη μέρα. Φυσικά κάθε χρόνο εξετάζουμε τα πάντα και λαμβάνουμε σχόλια από όλες τις ομάδες φιλοξενούμενων μας, από τις ομάδες παικτών και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς μας. Θα ρίξουμε μια ματιά σε αυτό πέρα ​​από το φετινό τουρνουά, αλλά αυτό είναι το πραγματικό υπόβαθρο για τον λόγο που έχουμε την ώρα έναρξης όταν το κάνουμε.

Οι αγώνες συμβαίνουν σε μια εποχή που είναι προσβάσιμοι στον κόσμο. Βλέπουμε νούμερα τηλεθέασης που είναι πέρα ​​από τις προσδοκίες μας και πέρα ​​από τα προηγούμενα χρόνια, οπότε νομίζω ότι πιθανότατα μιλούν από μόνα τους. Οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς είναι ένας από τους ενδιαφερόμενους φορείς με τους οποίους συμβουλευόμαστε καθώς συντάσσουμε όλα τα σχέδια για τα πρωταθλήματα αλλά δεν έχουν άμεση συμβολή στον χρόνο έναρξης», ανέφερε χαρακτηριστικά.