«Ο γιος μου είναι στη φυλακή»: Το απίστευτο ξέσπασμα της μητέρας του Τζόκοβιτς που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ!

Νόβακ Τζόκοβιτς

i

© Intime

«Ο γιος μου είναι στη φυλακή»: Το απίστευτο ξέσπασμα της μητέρας του Τζόκοβιτς που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ!

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:05 - 20.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:26 - 14.08.2024

Η μητέρα του Νόβακ Τζόκοβιτς ανακάλεσε στη μνήμη της την περίοδο που ο Σέρβος ήταν στη Μελβούρνη για να λάβει μέρος στο Australian Open και τελικά απελάθηκε.

Η Ντιγιάνα Τζόκοβιτς μίλησε για την περίοδο του Australian Open του 2022. Τότε, ο Νόβακ, ο γιος της είχε μεταβεί στη Μελβούρνη για να πάρει μέρος στο πρώτο major της χρονιάς.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν είχε κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και είχε λάβει ειδική άδεια προκειμένου να μπει στη χώρα. Θυμίζουμε ότι τότε ίσχυαν οι απαγορεύσεις εισόδου εξαιτίας της πανδημίας. Με το που έφτασε στη χώρα ο Σέρβος τενίστας, ενημερώθηκε ότι η βίζα του δεν έγινε δεκτή.

Ο Τζόκοβιτς πέρασε ένα χρονικό διάστημα στο κρατητήριο και στη συνέχεια απελάθηκε χωρίς να λάβει μέρος στη διοργάνωση. Η υπόθεσή του ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων σε όλον τον κόσμο.

Η μητέρα του Σέρβου τενίστα ανακάλεσε στη μνήμη της εκείνες τις στιγμές. Το Sportal.rs ετοίμασε ένα ντοκιμαντέρ για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Το επεισόδιο που προβλήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δει πώς ο Σέρβος τενίστας αντιμετώπισε τις δύσκολες καταστάσεις στη ζωή του, όπως ήταν και η κράτησή του στην Αυστραλία.

«Δεν τον άφησαν να φύγει.... Όταν ξεκίνησε η δίκη, ο σύζυγός μου κι εγώ καθίσαμε και την είδαμε. Και είπε "το πιστεύετε; είναι να σα να βλέπουμε ταινία". Τότε κατάλαβα ότι ήταν ο γιος μου που κρατείτο χωρίς λόγο.

Γιατί αυτό που έκανε, βίωσε εκεί, δεν είναι κράτηση, ήταν φυλακή. Δεν μπορούσες να ανοίξεις το παράθυρο εκεί, δεν μπορούσες να βγεις έξω, δεν είχες επαφή με κανέναν. Είναι φυλακή. Μόνο που δεν έχεις μπάρες», ανέφερε η Ντιγιάνα Τζόκοβιτς.

«Όταν τον είδα στην πόρτα όταν γύρισε από την Αυστραλία το 2022, είπα: "Απλώς να σε αφήσουν να έρθεις σε μένα, γιε μου! Άφησε τους!" Του είπα ότι δεν θα ξαναπήγαινα εκεί, αλλά ήξερε ακόμη και τότε ότι θα πήγαινε ξανά. Και εδώ, ένα χρόνο μετά, κέρδισε το τουρνουά» συμπλήρωσε η μητέρα του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε το Roland Garros πριν από λίγες ημέρες. Αυτός ήταν ο 23ος Grand Slam τίτλος για τον Σέρβο τενίστα, που πέρασε μόνος πρώτος στη σχετική λίστα προσπερνώντας τον Ράφα Ναδάλ.