Τζόκοβιτς: «Δεν ξέρω για πόσο θα παίζω ακόμη»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς

i

Νόβακ Τζόκοβιτς / © IMAGO / Starsport

Τζόκοβιτς: «Δεν ξέρω για πόσο θα παίζω ακόμη»

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:29 - 17.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:05 - 17.09.2024

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δήλωσε ότι εξακολουθεί να έχει κίνητρο για να σπάει ρεκόρ, αλλά θα αγωνίζεται σε συγκεκριμένες διοργανώσεις.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επανέλαβε ότι δεν κάνει, πλέον, μακροπρόθεσμα σχέδια σχετικά με το τένις. Ο Σέρβος, κάτοχος 24 Grand Slam τίτλων, θα αγωνιστεί στη Σόφια με αντίπαλο τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ σε ματς επίδειξης. Ο Νόλε εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας και σημείωσε ότι προτεραιότητά του είναι η οικογένειά του.

«Είμαι χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ στη Σόφια για πρώτη φορά. Δεν ξέρω για πόσο ακόμη θα παίζω σε επαγγελματικό επίπεδο, είναι ωραίο που ήρθα στη Βουλγαρία στην τελευταία φάση της καριέρας μου για να παίξω κόντρα στον Γκριγκόρ (σ.σ Ντιμιτρόφ), που είναι ένας από τους κορυφαίους αθλητές στην ιστορία της Βουλγαρίας», τόνισε αρχικά ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος τενίστας, κατά τη διάρκεια του Davis Cup, δήλωσε ότι στοχεύει πλέον μόνο στα Grand Slam αλλά και τις διοργανώσεις Εθνικών ομάδων. Το ίδιο ανέφερε και στη Βουλγαρία, όπου σημείωσε ότι εξακολουθεί να έχει κίνητρο και να σπάει ρεκόρ αλλά δεν κάνει μακροπρόθεσμα σχέδια.

«Στο δείπνο που είχαμε το βράδυ της Δευτέρας είπα στην ομάδα ότι για πρώτη φορά στην καριέρα μου δεν έχω μακροπρόθεσμο σχέδιο. Ζω τη στιγμή. Παίζω εδώ και θα είμαι και στην Κίνα. Έχω επίσης έναν αγώνα επίδειξης στο Ριάντ, και μετά από αυτό πραγματικά δεν ξέρω. Δεν έχω ιδέα τι θα κάνω. Θα δω πώς νιώθω. Η οικογένεια είναι σημαντική για μένα, θέλω να είμαι εκεί για τα παιδιά μου, τη γυναίκα μου, να είναι μέρος της καθημερινότητάς του. Να είμαι στη διάθεσή τους, γιατί δεν είμαι εδώ και χρόνια λόγω ταξιδιών. Πρέπει να βρω μια ισορροπία. Θα δούμε. Πάντα έχω κίνητρο, με οδηγούν τα ρεκόρ και τα αποτελέσματα, αλλά ορισμένα τουρνουά πρέπει να έχουν προτεραιότητα», ξεκαθάρισε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος τενίστας δεν κέρδισε κάποιο Grand Slam αυτή τη σεζόν, αλλά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, διάκριση που του έλειπε.

«Για να παραμείνει το κορμί και το μυαλό σου στο κορυφαίο επίπεδο πρέπει να φροντίσεις διαφορετικά πράγματα. Δεν υπάρχει μόνο ένα πράγμα ή μία φόρμουλα που θα ταιριάζει σε όλους. Είμαστε όλοι διαφορετικοί. Το πιο σημαντικό είναι να καταλάβεις ποιος είσαι, πώς λειτουργεί το σώμα σου, πώς αλλάζει. Τώρα είμαι 37 ετών, που είναι πολύ για το επαγγελματικό τένις. Παίζω στο υψηλότερο επίπεδο σχεδόν 20 χρόνια και το σώμα μου υποφέρει. Τώρα όμως παίζω λιγότερο, πρέπει να λειτουργήσω έξυπνα όσον αφορά τον καταρτισμό του προγράμματός μου. Επιλέγω τα τουρνουά που θα με οδηγήσουν να παίξω καλύτερα.

Αλλά έχω κίνητρο. Αυτό είναι το κλειδί. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που θέλουν να είναι στην κορυφή, να κερδίζουν Grand Slam, ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και αυτό το άθλημα είναι μοναδικό γιατί πρέπει να προσαρμόζεσαι διαρκώς, το σώμα υποφέρει - οι ζώνες ώρας αλλάζουν όπως και οι επιφάνειες. Όλα αυτά δημιουργούν μία διαφορετική πρόκληση. Πρέπει να είσαι λίγο εμμονικός, με την καλή έννοια, με αυτό που κάνεις να σου αρέσει να ξυπνάς νωρίς, να κοιμάσαι αργά. Όλη σου η ζωή συνοψίζεται σε αυτό, ειδικά στα ατομικά αθλήματα γιατί δεν είναι κανείς εκεί να σε αντικαταστήσει. Είναι πρόκληση, υπάρχουν πολλοί νεαροί παίκτες που θέλουν να προκαλούν εμάς τους βετεράνους», σχολίασε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.