«Δύσκολα θα αγωνιστεί στο Wimbledon ο Τζόκοβιτς»
i

© Photo by Tim Clayton/Corbis via Getty Images

«Δύσκολα θα αγωνιστεί στο Wimbledon ο Τζόκοβιτς»

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:05 - 10.06.2024 / Ανανεώθηκε: 19:05 - 10.06.2024

Εξαιρετικά αμφίβολη πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Wimbledon μετά το χειρουργείο του Σέρβου τενίστα.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποχώρησε τραυματίας από το Roland Garros. Ο Σέρβος τενίστας εγκατέλειψε το major της γαλλικής πρωτεύουσας μετά τη νίκη του επί του Φραντσέσκο Τσερούντολο στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς χειρουργήθηκε στο γόνατο την προηγούμενη εβδομάδα. Η αποχώρησή του από το Roland Garros έριξε τον Σέρβο τενίστα από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης με τον Γιάνικ Σίνερ να ανεβαίνει στην κορυφή.

Η περίοδος αποθεραπείας του Σέρβου τενίστα υπολογίζεται σε τρεις εβδομάδες και κάνει αγώνα δρόμου για προλάβει το Wimbledon που ξεκινάει την 1η Ιουλίου. Ωστόσο, η γαλλική «Equipe» επικαλούμενη τον γιατρό που χειρούργησε τον Τζόκοβιτς επισημαίνει ότι ο Σέρβος είναι απίθανο να προλάβει το τρίτο major της σεζόν.

«Θα υπάρχει αξιολόγηση από μέρα σε μέρα, αλλά είναι αδύνατο να προβλέψουμε την κατάσταση στην οποία θα είναι σε μια εβδομάδα, δύο και ούτω καθεξής. Αλλά το να είσαι στο 100 τοις εκατό σε τρεις εβδομάδες, φαίνεται πραγματικά δύσκολο να το πετύχεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο γιατρός του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Αντουάν Ζερομέτ εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Σέρβο τενίστα. Όπως σήμανε, το γεγονός ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς ολοκλήρωσε τον αγώνα του με τον Τσερούντολο έχοντας υποστεί τέτοιον τραυματισμό είναι κάτι που δείχνει την πραγματική δύναμη του Νόλε.

«Είμαι πολύ λυπημένος που αναγκάστηκα να ανακοινώσω ότι αποσύρομαι από το Ρολάν Γκαρός. Έπαιξα με την καρδιά μου και έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό στον χθεσινό αγώνα, αλλά δυστυχώς η μαγνητική τομογραφία έδειξε ρήξη μηνίσκου και η ομάδα μου και εγώ πήραμε μια δύσκολη απόφαση, μετά από προσεκτική σκέψη και συνεννόηση εύχομαι σε όλους τους άλλους παίκτες που αγωνίζονται τουρνουά και ευχαριστώ όλους τους καταπληκτικούς οπαδούς για την αγάπη και την υποστήριξή τους», ανέφερε ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την απόσυρσή του από το Wimbledon.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αν το σενάριο της μη συμμετοχής του Τζόκοβιτς στο Wimbledon επιβεβαιωθεί, τότε ο Σέρβος τενίστας θα χάσει κι άλλους βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Νόλε μετά το τέλος του Roland Garros υποχώρησε στην τρίτη θέση ενώ θυμίζουμε ότι την περσινή σεζόν ο Σέρβος τενίστας είχε φτάσει στον τελικό του Wimbledon όπου απώλεσε το τρόπαιο από τον Κάρλος Αλκαράθ.