Τζόκοβιτς για Ναδάλ: «Έχεις εμπνεύσει εκατομμύρια παιδιά και αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο επίτευγμα»
i

© IMAGO / Insidefoto

Τζόκοβιτς για Ναδάλ: «Έχεις εμπνεύσει εκατομμύρια παιδιά και αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο επίτευγμα»

Πηνελόπη Παπαδήμου 21:17 - 10.10.2024 / Ανανεώθηκε: 21:17 - 10.10.2024

Με μία ανάρτηση του X ο Νόβακ Τζόκοβιτς εξέφρασε τον θαυμασμό του προς τον Ράφα Ναδάλ, που ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση.

Όλος ο κόσμος του τένις και όχι μόνο εξέφρασε μέσω κοινωνικών δικτύων το δικό του «ευχαριστώ» στον Ράφα Ναδάλ. Ο Ισπανός θρύλος του τένις ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου την αποχώρησή του από την ενεργό δράση. Ο τελευταίος αγώνες που θα δώσει θα είναι στο Davis Cup της Μάλαγα στα τέλη Νοεμβρίου.

Ο Ράφα Ναδάλ αποχωρεί από την ενεργό δράση έχοντας κατακτήσει 22 Grand Slam και σημειώνοντας ορισμένα απλησίαστα ρεκόρ. Ιδιαίτερο ήταν το μήνυμα του Νόβακ Τζόκοβιτς προς τον Ισπανό μετά την ανακοίνωση αποχώρησης. Ο Σέρβος ανέβασε μία κοινή τους φωτογραφία και εκφράστηκε με θερμά λόγια για τον μεγάλο του αντίπαλο.

«Ράφα, μια ανάρτηση δεν αρκεί για να εκφράσω τον σεβασμό που τρέφω για σένα και τα όσα έχεις κάνει για το άθλημά μας. Έχεις εμπνεύσει εκατομμύρια παιδιά ν’ αρχίσουν να παίζουν τένις και νομίζω ότι αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο επίτευγμα. Η επιμονή, η αφοσίωση, η αγωνιστικότητα σου θα διδάσκονται για δεκαετίες. Η κληρονομιά σου θα ζει για πάντα. Μόνο εσύ ξέρεις τι έπρεπε να υπομείνεις για να γίνεις σύμβολο του τένις και του αθλητισμού γενικότερα», ανέφερε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Ράφα Ναδάλ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς χάρισαν στον κόσμο του τένις ένα από τα μεγαλύτερα rivalry στην ιστορία του αθλήματος. Ο Ράφα Ναδάλ και ο Σέρβος, κάτοχος 24 Grand Slam τίτλων αναμετρήθηκαν συνολικά 60 φορές και ο Τζόκοβιτς μέτρησε 31 νίκες. Ο Ναδάλ, όμως, έχει νικήσει τους 5 από τους 9 τελικούς Grand Slam που συναντήθηκαν. Ο πρώτος τους αγώνες ήταν στο Ρολάν Γκαρός, όπου ο Ράφα Ναδάλ νίκησε σε straight sets. Στις ίδιες εγκαταστάσεις, αλλά σε διαφορετική διοργάνωση (Ολυμπιακοί αγώνες) οι δύο τενίστες αναμετρήθηκαν για τελευταία φορά. Τότε, ο Τζόκοβιτς πήρε τη νίκη και την πρόκριση στον τρίτο γύρο, στην πορεία του μέχρι την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.