Ηττήθηκε σε 67 λεπτά ο Τζόκοβιτς!

Ηττήθηκε σε 67 λεπτά ο Τζόκοβιτς!

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:00 - 12.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:12 - 29.05.2024

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς υπέστη ήττα σοκ από τον Αλεχάνδρο Ταμπίλο στον τρίτο γύρο της Ρώμης και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Σε κακό φεγγάρι είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας ηττήθηκε με 6-2, 6-3 από τον Αλεχάνδρο Ταμπίλο και αποχαιρέτησε το τουρνουά της Ρώμης στον τρίτο γύρο. Ο Νόλε, που έδειξε καλά σημάδια στην πρεμιέρα του στη διοργάνωση, δεν κατάφερε να μπει στο πνεύμα του αγώνα επιτρέποντας στον αντίπαλό του να πάρει την πρώτη του νίκη κόντρα σε Top-10 τενίστα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ταμπίλο δεν πίστευε ότι πήρε μία τέτοια νίκη και μάλιστα με τόσο εύκολο τρόπο. Ο Τζόκοβιτς δείχνει να μην είναι σε καλή κατάσταση αφού ηττήθηκε κάνοντας διπλό λάθος(!) στο πρώτο ματς πόιντ του αντιπάλου του.

Άξιος συγχαρητηρίων, όμως, ήταν ο Χιλιανός που σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του. Ο Ταμπίλο δεν... μάσησε σε κάποιο σημείο του αγώνα έχοντας απέναντί του έναν αντίπαλο που είναι ικανός να αλλάξει την κατάσταση υπέρ του ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Για τον Τζόκοβιτς υπάρχει κίνδυνος να χάσει το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Σέρβος πηγαίνει στο Roland Garros, όπου υπερασπίζεται την περσινή του κατάκτηση, δίχως να έχει δώσει πολλούς αγώνες στο χώμα φέτος. Ο Νόλε μετράει δύο ήττες στους έξι αγώνες που έχει δώσει φέτος στη συγκεκριμένη επιφάνεια. Ο Σέρβος θα ταξιδέψει στη γαλλική πρωτεύουσα χωρίς να έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο φέτος. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη Ρώμη δεν ταξίδεψαν ο Γιάνικ Σίνερ και ο Κάρλος Αλκαράθ, που απειλούν τον Σέρβο. Ο Νόλε είχε την ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά από τους δύο νεαρούς αντιπάλους του, αλλά η πορεία του στην ιταλική πρωτεύουσα ολοκληρώθηκε πρόωρα.

Ο Ταμπίλο έφτασε στον τέταρτο γύρο του Masters της Ρώμης για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Ο Χιλιανός θα αντιμετωπίσει τον Καρέν Χατσάνοφ που επικράτησε 6-2, 6-4 του Φραν Τσερούντολο. Περίοδο φόρμας διανύει ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Ο Βούλγαρος τενίστας άφησε εκτός με 7-6(3), 6-3 τον Ντάνιελ Αλτμάιερ και θα συναντήσει στον τέταρτο γύρο τον νικητή του ματς Φριτζ-Κόρντα.