Ο Τζόκοβιτς πήρε κι άλλο ρεκόρ από τον Ναδάλ
i

© Intime

Ο Τζόκοβιτς πήρε κι άλλο ρεκόρ από τον Ναδάλ

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:55 - 20.08.2024 / Ανανεώθηκε: 16:55 - 20.08.2024

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει βάλει πλώρη να έχει στην κατοχή του όλα τα ρεκόρ του τένις.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει γίνει συνώνυμο των ρεκόρ στο τένις. Ο Σέρβος τενίστας, κάτοχος 24 Grand Slam τίτλων, βρίσκεται 597 εβδομάδες μέσα στις δύο πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης.

Έτσι, ο Τζόκοβιτς πήρε άλλο ένα ρεκόρ του Ναδάλ, που ήταν μέσα στις δύο πρώτες θέσεις του κόσμου για 596 εβδομάδες. Οι 597 εβδομάδες είναι πάνω από 11 χρόνια, όπου ο Σέρβος κυριαρχεί στον χώρο του τένις.

Θυμίζουμε ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε προσπεράσει τον Ράφα Ναδάλ σε κατακτήσεις Grand Slam (ο Ισπανός είναι στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας με 22) αλλά και σε κατακτήσεις Masters τουρνουά. Ο Σέρβος έχει πλέον 40 και ο Ναδάλ 36. Ο Τζόκοβιτς είχε ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ισπανού στο Παρίσι το 2021 και τον ξεπέρασε στη Ρώμη το 2022.

Τζόκοβιτς: «Είναι ντροπιαστικό και γελοίο...»

Με σκληρά λόγια τοποθετήθηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς για τη φάση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου στον αγώνα του Ντρέιπερ με τον Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ στο τουρνουά του Σινσινάτι. Ο Βρετανός τενίστας τελείωσε τον αγώνα παίρνοντας έναν πόντο που ήταν αντικανονικός, όπως φάνηκε και στο replay.

Ο Ντρέιπερ, στο 5-4 και στο 40-30 υπέρ του επιχείρησε ένα βολέ, ωστόσο η μπάλα έσκασε πρώτα στη ρακέτα του, χτύπησε στο τερέν, πάλι στη ρακέτα και στη συνέχεια βρέθηκε προς την πλευρά του Αλιασίμ. Ο διαιτητής θεώρησε ότι ο πόντος ήταν κανονικός και με αυτόν τον τρόπο ο Βρετανός πήρε τη νίκη και την πρόκριση.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς με ένα μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο X χαρακτήρισε ντροπιαστικό και γελοίο να μην υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικού replay. Ο Σέρβος, κάτοχος 24 Grand Slam τίτλων, κάλεσε τους πάντες για να μην ξανασυμβεί ποτέ τέτοιο περιστατικό.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

«Είναι ντροπιαστικό να μην έχουμε τη δυνατότητα replay σε τέτοιου είδους καταστάσεις στο court. Αυτό που είναι ακόμα πιο γελοίο είναι ότι δεν έχουμε θεσπίσει τον κανόνα που θα επέτρεπε στους διαιτητές της καρέκλας να αλλάξουν την αρχική υπόδειξη με βάση την αναθεώρηση βίντεο που γίνεται εκτός γηπέδου!

Όλοι όσοι παρακολουθούσαν από την τηλεόραση είδαν τι συνέβη στην επανάληψη, ωστόσο οι παίκτες στο γήπεδο βρίσκονταν στο «σκοτάδι» χωρίς να γνωρίζουν ποιο είναι το αποτέλεσμα. Έχουμε Hawkeye, ζούμε στον τεχνολογικά προηγμένο 21ο αιώνα! Παρακαλώ Tours, βεβαιωθείτε ότι αυτή η ανοησία δεν θα ξανασυμβεί ποτέ», ανέφερε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.