Σε αγώνα επίδειξης πριν το US Open Τζόκοβιτς και Αλκαράθ
i

© IMAGO / Xinhua

Σε αγώνα επίδειξης πριν το US Open Τζόκοβιτς και Αλκαράθ

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:55 - 16.08.2024 / Ανανεώθηκε: 18:55 - 16.08.2024

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Κάρλος Αλκαράθ θα παίξουν μαζί με τον Τζον ΜάκΕνρο και τον Αντρέ Άγκασι σε αγώνα επίδειξης πριν το US Open.

Λίγο πριν το πρώτο σερβίς του US Open λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις του τουρνουά διάφορες δραστηριότητες. Σε έναν από τους αγώνες επίδειξης θα παίξουν ο Τζον ΜάκΕνρο με παρτενέρ τον Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Αντρέ Άγκασι μαζί με τον Κάρλος Αλκαράθ.

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση στο διπλό, όπως είναι λογικό, θα συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό φίλων του τένις. Δεν συναντώνται, άλλωστε, κάθε μέρα τενίστες με σύνολο 43 Grand Slam τίτλους. Μέρος των εσόδων θα δοθούν στον φιλανθρωπικό οργανισμό του US Open.

Ο Τζον ΜάκΕνρο γεννήθηκε το 1959 και ήταν από τους πρώτους σούπερσταρ του τένις. Ο Αμερικανός πρώην τενίστας ξεχώρισε και για τους καβγάδες του με τους διαιτητές. Ο ΜάκΕνρο κατέκτησε 77 τίτλους καριέρας στο μονό, επτά εκ των οποίων Grand Slam.

Ο Αντρέ Άγκασι γεννήθηκε το 1954 και είναι παντρεμένος με την πρώην τενίστρια Στέφι Γκραφ. Ο Αμερικανός πρώην αθλητής κατέκτησε οκτώ Grand Slam τίτλους και ήταν ο πρώτος άνδρας τενίστας που ολοκλήρωσε το Career Golden Slam έχοντας κατακτήσει όλους τους major τίτλους και το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Ο Ράφα Ναδάλ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι οι άλλοι δύο άνδρες τενίστες που το έχουν κατακτήσει.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει κατακτήσει 24 Grand Slam τίτλους στην καριέρα του. Ο Σέρβος τενίστας κατάφερε στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού το Career Golden Slam με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον τελικό κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποφάσισε να δωρίσει το πριμ που δικαιούται από την κυβέρνηση της Σερβίας για το χρυσό μετάλλιο σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Το ποσό που προβλέπεται ως επιβράβευση για τους αθλητές της Σερβίας σε περίπτωση που κατακτήσουν χρυσό μετάλλιο ανέρχεται στα 200.000 ευρώ.

Ο Ισπανός θεωρείται το next big thing του τένις. Ο Κάρλος Αλκαράθ έχει βρεθεί στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης ενώ έχει στην κατοχή του τέσσερις Grand Slam τίτλους, παρά το γεγονός ότι είναι μόνο 21 ετών.