Έσκασε η «βόμβα» μεγατόνων στο US Open – Εκτός μόλις από τον 2ο γύρο ο Αλκαράθ: «Δεν ξέρω τι να πω, είμαι μπερδεμένος»

Κάρλος Αλκαράθ - Φωτ. IMAGO

Έσκασε η «βόμβα» μεγατόνων στο US Open – Εκτός μόλις από τον 2ο γύρο ο Αλκαράθ: «Δεν ξέρω τι να πω, είμαι μπερδεμένος»

Κώστας Τόπας 12:43 - 30.08.2024 / Ανανεώθηκε: 12:43 - 30.08.2024

Οδυνηρή ήττα και αποκλεισμό γνώρισε ο Κάρλος Αλκαράθ από τον Μπότικ βαν ντε Ζάντσχουλπ, μόλις στον δεύτερο γύρο του US Open!

O νικητής του Roland Garros και του Wimbledon (Νο.3), ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και στη Νέα Υόρκη, Κάρλος Αλκαράθ γνώρισε την ήττα με 6-1, 7-5, 6-4 από τον 28χρονο Ολλανδό (Νο.74), Μπότικ βαν ντε Ζάντσχουλπ, σε δύο ώρες και 19 λεπτά και έμεινε εκτός φάσης «32» σε Grand Slam για πρώτη φορά μετά το 2021, όταν έκανε το ντεμπούτο του σε αυτό το είδος διοργάνωση

Αποχώρησε από τη Νέα Υόρκη ζητώντας συγγνώμη από τον κόσμο, γιατί περισσότεροι από 20.000 θεατές ήταν εκεί για να υποστηρίξουν την προσπάθεια του, με την ελπίδα ότι θα έβρισκε τη φόρμουλα για ένα κατόρθωμα που δεν έγινε.

Ο Ισπανός είχε ένα πάρα πολύ κακό πρώτο σετ το οποίο ο Φαν ντεν Σάντσουλπ κατέκτησε με 6-1. Η προσπάθεια αντίδρασης του Αλκαράθ στο δεύτερο σετ έπεσε στο κενό, καθώς ο Ολλανδός επικράτησε και πάλι με 7-5 πριν ολοκληρώσει τη μεγαλύτερη νίκη τής έως τώρα καριέρας του με θρίαμβο 6-4 και στο τρίτο σετ, για να περάσει στον τρίτο γύρο στο Φλάσινγκ Μέντοουζ.

Είναι μια πολύ απαιτητική σεζόν για τον Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος πήγε από το χώμα του Roland Garros στο χορτάρι του Wimbledon, για να επιστρέψει στο χώμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου έχασε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο Ισπανός είχε επαίνους για τον αντίπαλό του, αλλά καμία εξήγηση για τη δική του απόδοση: «Δεν ξέρω τι να πω αυτή τη στιγμή. Πρώτα απ ‘όλα, νομίζω ότι έπαιξε υπέροχα. Δεν έκανε πολλά λάθη που νόμιζα ότι θα έκανε, οπότε μπερδεύτηκα λίγο. Δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ».

«Δεν ένιωθα καλά που χτυπούσα την μπάλα», πρόσθεσε ο Αλκαράθ. «Νομίζω ότι έκανα πολλά λάθη και όταν ήθελα να επιστρέψω… ήταν πολύ αργά».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!