Επιβίωσε στο θρίλερ με τον Βιλντ ο Τσιτσιπάς
i

© IMAGO / Belga

Επιβίωσε στο θρίλερ με τον Βιλντ ο Τσιτσιπάς

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:01 - 17.10.2024 / Ανανεώθηκε: 22:55 - 17.10.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε τρία σετ και μεγάλη προσπάθεια για να πάρει την πρόκριση κόντρα στον Τιάγκο Σέιμπουθ Βιλντ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά της Αμβέρσας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά της Αμβέρσας. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε 7-6(5), 4-6, 7-5 του Τιάγκο Βιλντ και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση τους 250αριού τουρνουά της ολλανδικής πόλης.

Ο επόμενος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά είναι ο Γίρι Λεχέτσκα. Ο 22χρονος Τσέχος νίκησε 6-4, 6-3 τον Γερμανό Ντάνιελ Άλτμαϊερ και προκρίθηκε στον 14ο ATP προημιτελικό του. Οι δύο τενίστες έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές κατά το παρελθόν και ο Έλληνας αθλητής μετράει δύο νίκες.

Ο Γίρι Λεχέτσκα, όμως, είχε πάρει τη νίκη στην τελευταία αναμέτρησή τους. Ο Τσέχος είχε επικρατήσει 6-2, 6-4 του Στέφανου Τσιτσιπά στη φάση των «16» του Indian Wells.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν απείλησε ιδιαίτερα το αντίπαλο σερβίς, γι' αυτό και δυσκολεύθηκε κόντρα στον Βραζιλιάνο αντίπαλό του. Δίχως μπρέικ κύλησε το πρώτο σετ. Οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους και το πρώτο σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ.

Εκεί, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε δύο μίνι μπρέικ και βρέθηκε με τετραπλό σετ πόιντ για το 6-2. Ωστόσο, ο Τιάγκο Βιλντ επανήλθε και μείωσε 6-5, αλλά απώλεσε το σερβίς του δίνοντας την ευκαιρία στον Έλληνα τενίστα να κατακτήσει το πρώτο σετ.

Παρόμοια ξεκίνησε και το δεύτερο σετ. Οι δύο τενίστες δεν απειλούσαν το αντίπαλο σερβίς, αλλά ο Τιάγκο Βιλντ βρέθηκε με μπρέικ πόιντ στο έβδομο γκέιμ. Ο Βραζιλιάνος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και πήρε το πλεονέκτημα έναντι του Στέφανου Τσιτσιπά. Ο Τιάγκο Βιλντ υπερασπίστηκε το σερβίς του οδηγώντας τον αγώνα με τον Έλληνα τενίστα σε τρίτο σετ.

Στο τρίτο σετ ο Τιάγκο Βιλντ είχε απάντηση στο μπρέικ πόιντ του Στέφανου Τσιτσιπά στο έκτο γκέιμ. Στο ενδέκατο γκέιμ, ο Έλληνας τενίστας βρέθηκε πίσω με 15-40 αλλά έκανε μία εντυπωσιακή ολική επαναφορά και κράτησε το σερβίς του για το 6-5. Στη συνέχεια, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκλεισε τον αγώνα στο σερβίς του αντιπάλου του.