Με το δεξί στο Wimbledon η Σβιόντεκ
i

© printscreen

Με το δεξί στο Wimbledon η Σβιόντεκ

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:50 - 03.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:09 - 14.08.2024

Η Ίγκα Σβιόντεκ δεν αντιμετώπισε προβλήματα κόντρα στη Λιν Ζου και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Wimbledon.

Η Ίγκα Σβιόντεκ προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Wimbledon. Η τενίστρια από την Πολωνία, Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, επιβληθηκε με 6-1, 6-3 της Λιν Ζου και μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση.

Η Ίγκα Σβιόντεκ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλό της και πήρε τη νίκη μετά από μία ώρα και 20 λεπτά αγώνα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η τενίστρια από την Πολωνία, δεν είναι τόσο καλή στο Wimbledon, έχοντας φτάσει μέχρι τον τέταρτο γύρο το 2021, στην καλύτερη πορεία της στη διοργάνωση. Η 22χρονη τενίστρια θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο τη νικήτρια του ζευγαριού Τρεβιζάν - Σορίμπες Τόρμο. Ο αγώνας διακόπηκε στο δεύτερο σετ λόγω βροχής με την Σβιόντεκ να κλείνει το ματς σχετικά γρήγορα στη συνέχεια. 

Αλάνθαστη πρεμιέρα έκανε ο Αντρέι Ρούμπλεφ. Ο Ρώσος επιβλήθηκε με 6-3, 7-5, 6-4 του Μαξ Πουρσέλ και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Wimbledon. Ο Ρούμπλεφ, που πέρσι δεν αγωνίστηκε στο Λονδίνο λόγω της απαγόρευσης των διοργανωτών εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Βαν Άσε - Καράτσεφ.

Ο Ρούμπλεφ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στον Αυστραλό αντίπαλό του. Ο Ρώσος αντιμετώπισε και τα πέντε μπρέικ πόιντ που είχε ο Πουρσέλ έχοντας ποσοστό άνω του 70% στο πρώτο του σερβίς. Η καλύτερη πορεία του 25χρονου Ρώσου στο Λονδίνο ήταν το 2021 όταν είχε φτάσει μέχρι τον τέταρτο γύρο.

Στον δεύτερο γύρο του Wimbledon προκρίθηκε ο Λορέντζο Μουζέτι. Ο Ιταλός νίκησε με 6-3, 6-1, 7-5 του Χουάν Πάμπλο Βαρίγιας. Ο Μουζέτι, Νο.14 του κόσμου, κατέκτησε πολύ άνετα τα δύο πρώτα σετ με τον Περουβιανό τενίστα να δείχνει σημάδια αντίδρασης στο τρίτο. Ο Ιταλός θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο τον νικητή του αγώνα Τζον Ίσνερ - Χάιμερ Μουνάρ.

Πρεμιέρα με το δεξί έκανε η Τζέσικα Πεγκούλα. Η τενίστρια από τις ΗΠΑ επιβλήθηκε με 6-2, 6-7(8), 6-3 της συμπατριώτισσάς της Λορέν Ντέιβις και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο. του βρετανικού major Η Πεγκούλα θα παίξει κόντρα στην Κριστίνα Μπούσα που επικράτησε με 6-3, 4-6, 7-6(9) της Καμίλα Ραχίμοβα.

Τσιτσιπάς και Μπαντόσα ρίσκαραν τραυματισμό ενόψει Wimbledon για να κάνουν αγκαλιά Zip Line
ΤΕΝΙΣ

14:40 - 03.07.2023

Τσιτσιπάς και Μπαντόσα ρίσκαραν τραυματισμό ενόψει Wimbledon για να κάνουν αγκαλιά Zip Line

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η σύντροφός του, Πάουλα Μπαντόσα, έδειξαν για ακόμη μία φορά το πόσο ερωτευμένοι είναι. Οι δύο τενίστες είπαν να δοκιμάσουν και κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά κάνοντας Zip line.

Απέφυγε τις παγίδες η Βικτόρια Αζαρένκα. Η Λευκορωσίδα τενίστρια, δύο φορές νικήτρια του Australian Open, επικράτησε με 6-4, 5-7, 6-4 της Γουέ Γουάν και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τη Νάντια Ποντορόσκα που νίκησε με 6-3, 7-6(5), 6-4 την Τερέζα Μαρτίνκοβα.