Με την αύρα του Φέντερερ η Ριμπάκινα

Με την αύρα του Φέντερερ η Ριμπάκινα

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:40 - 04.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:08 - 14.08.2024

Η Έλενα Ριμπάκινα έχασε το πρώτο σετ κόντρα στη Σέλμπι Ρότζερς αλλά στη συνέχεια ανέβασε στροφές και πήρε την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Wimbledon σε ένα ματς που έγινε υπό το βλέμμα του Ρότζερ Φέντερερ.

Αγχωτική ήταν η πρεμιέρα της Έλενα Ριμπάκινα στο Wimbledon. Η τενίστρια από το Καζακστάν, περσινή νικήτρια της διοργάνωσης έχασε το πρώτο σετ από τη Σέλμπι Ρότζερς αλλά στη συνέχεια ανέβασε στροφές και πήρε τη νίκη με 4-6, 6-1, 6-2 σε μία ώρα και 45 λεπτά.

Ο αγώνας έγινε στο κεντρικό κορτ και με κλειστή οροφή αφού η βροχή έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο πρόγραμμα της Τρίτης. Η Ριμπάκινα φάνηκε αρκετά αγχωμένη - όπως παραδέχθηκε και η ίδια - στο ξεκίνημα του ματς, που έγινε υπό το βλέμμα του Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Ελβετός θρύλος του αθλήματος τιμήθηκε από το Wimbledon για όσα πέτυχε στο βρετανικό major κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Θυμίζουμε ότι ο Ρότζερ Φέντερερ κατέκτησε το τρόπαιο 8 φορές ενώ έφτασε τις 105 νίκες στο Λονδίνο.

Η Ριμπάκινα δέχτηκε μπρέικ στο πρώτο γκέιμ του αγώνα. Η τενίστρια από το Καζάκσταν είχε την ευκαιρία να πάρει πίσω το μπρέικ αλλά η Ρότζερς κράτησε για το 3-1. Η τενίστρια από τις ΗΠΑ δεν αντιμετώπισε στη συνέχεια θέμα στο σερβίς της και πήρε το πρώτο σετ.

Στη συνέχεια η Ριμπάκινα ανέβασε την απόδοσή της κατακόρυφα. Η περσινή νικήτρια του Wimbledon έκανε δύο μπρέικ στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε με 5-0 κλείνοντας το σετ στο σερβίς της. Παρόμοια εξέλιξη είχε και το τρίτο σετ με τη Ριμπάκινα να κυριαρχεί απόλυτα και να παίρνει τη νίκη.

Η Ριμπάκινα περιμένει την αντίπαλό της από το ζευγάρι Χιμπίνο-Κορνέ.