Με πειστικό τρόπο στον τέταρτο γύρο του Roland Garros ο Τσιτσιπάς
i

© Photo by Mateo Villalba/Getty Images

Με πειστικό τρόπο στον τέταρτο γύρο του Roland Garros ο Τσιτσιπάς

Πηνελόπη Παπαδήμου 21:00 - 31.05.2024 / Ανανεώθηκε: 21:23 - 31.05.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε στα τρία σετ τον Ζίζεν Ζανγκ και προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Roland Garros.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Roland Garros. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε 6-3, 6-3, 6-1 του Ζίζεν Ζανγκ και έκλεισε θέση για τους 16 καλύτερους του γαλλικού major.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε στον τέταρτο γύρο του Roland Garros για έκτη διαδοχική χρονιά. Αυτή ήταν η 25η νίκη για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα στο major της γαλλικής πρωτεύουσας και 16η συνολικά στο χώμα φέτος.

Ο Τσιτσιπάς... υποψιασμένος μετά τη νίκη του κόντρα στον Άλτμαϊερ δεν άφησε περιθώρια στον Κινέζο αντίπαλό του να τον απειλήσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσει κάποιο μπρέικ πόιντ. Στον τέταρτο γύρο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Ματέο Αρνάλντι που απέκλεισε στα τρία σετ τον Αντρέι Ρούμπλεφ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε εξαιρετικά το πρώτο σετ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία για μπρέικ και προηγήθηκε 3-0. Ο Τσιτσιπάς δεν απειλήθηκε στο σερβίς του (είχε 12/14 κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς) και πολλαπλάσιους winners από τον αντίπαλό του.

Ο Ζανγκ κράτησε το σερβίς του και ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το πρώτο σετ χωρίς να ζοριστεί ιδιαίτερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας σημείωσε τα μισά αβίαστα λάθη από τον αντίπαλό του (10-5) και πήρε όλους τους πόντους κοντά στο φιλέ.

Στο δεύτερο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ με το «καλημέρα» για 2-0 με μεγάλη άνεση. Ο Κινέζος αντίπαλός του κατάφερε να δείξει αντίδραση όταν από το 40-15 έγινε το 40-40 και μείωσε 3-2 στο δεύτερο σετ. Ωστόσο, ο Τσιτσιπάς είχε τον έλεγχο του αγώνα και κατέκτησε το δεύτερο σετ με δεύτερο μπρέικ.

Στο τρίτο σετ, οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε πέντε διαδοχικούς πόντους μετά το 40-15 του Ζανγκ στο τέταρτο γκέιμ και έκανε το πρώτο μπρέικ του τρίτου σετ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ήταν πλέον με το πόδι στο γκάζι, «έσπασε» για δεύτερη φορά τον αντίπαλό του και έκλεισε τον αγώνα με μεγάλη άνεση.