Με πνευμονία ο Ζβέρεφ: «Δεν ξέρω πότε θα ξαναπαίξω»
i

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ © IMAGO / Nordphoto

Με πνευμονία ο Ζβέρεφ: «Δεν ξέρω πότε θα ξαναπαίξω»

Πηνελόπη Παπαδήμου 15:22 - 26.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:44 - 26.09.2024

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ αποσύρθηκε από το τουρνουά του Πεκίνου αλλά ουδείς γνωρίζει πότε θα αγωνιστεί κα πάλι.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ αποκάλυψε ότι πάσχει από πνευμονία, η οποία τον οδήγησε στο να αποσύρει τη συμμετοχή του από το τουρνουά του Πεκίνου. «Δυστυχώς, διαγνώστηκα με πνευμονία και δεν ξέρω πότε θα ξαναπαίξω», σημείωσε ο Γερμανός τενίστας.

«Αυτή η κατάσταση εξηγεί τα σωματικά μου προβλήματα τους τελευταίους μήνες. Πρέπει να προσέχω την υγεία μου για να επιστρέψω στο γήπεδο το συντομότερο δυνατό», συμπλήρωσε ο φιναλίστ του φετινού Roland Garros.

Όπως ανέφερε ο Ζβέρεφ, τα προβλήματά του ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του τουρνουά του Αμβούργου, αμέσως μετά από το Wimbledon. Στη διοργάνωση της γερμανικής πόλης ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ έφτασε μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκε από τον Άρτουρ Φις.

Στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού ο Ζβέρεφ, που υπερασπιζόταν το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει στο Τόκιο, αποκλείστηκε στα προημιτελικά. Ο Γερμανός παραπονιόταν συχνά για σωματική κόπωση, ενώ φαινόταν ότι δεν είναι καλά κατά τη διάρκεια του Laver Cup.

«Στο Αμβούργο, κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, κουράστηκα πολύ γρήγορα. Η προπόνησή μου στο Παρίσι δεν ήταν καθόλου έντονη», εξήγησε ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ. «Πρέπει να προσέξω πρώτα την υγεία μου για να μπορέσω να αγωνιστώ όσο πιο γρήγορα γίνεται», παραδέχθηκε ο Γερμανός τενίστας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισε, ο Ζβέρεφ επικράτησε του Φράνσις Τιάφο και πήρε μία σημαντική νίκη για την Ευρώπη στο Laver Cup. Στη συνέχεια, ο Κάρλος Αλκαράθ έδωσε το τρόπαιο στην ομάδα της Ευρώπης.

Ο Ζβέρεφ είναι αμφίβολος για το τουρνουά της Σανγκάης και στη συνέχεια το πρόγραμμά του περιλαμβάνει το 500άρι τουρνουά στη Βιέννη, το τελευταίο 1000άρι της σεζόν στο Παρίσι, αλλά και τα ATP Finals, όπου έχει ήδη πάρει την πρόκριση. Η συμμετοχή του Γερμανού τενίστα παραμένει αμφίβολη για το Davis Cup στη Μάλαγα. Ο Ζβέρεφ δεν είναι στην αποστολή της Γερμανίας, αλλά μία θέση παραμένει κενή, κάτι που σημείωσε ότι μπορεί να συμμετάσχει ακόμη και την τελευταία στιγμή και να ενισχύσει την Εθνική ομάδα της πατρίδας του.