Αποσύρεται από το Davis Cup ο Τσιτσιπάς: «Η φωνή του σώματός μου μου απαγορεύει να αγωνιστώ»

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Αποσύρεται από το Davis Cup ο Τσιτσιπάς: «Η φωνή του σώματός μου μου απαγορεύει να αγωνιστώ»

Τζιοβάνι Ζάκαρη • 19:58 - 04.09.2024 / Ανανεώθηκε: 20:03 - 04.09.2024

Την απόφαση να μην αγωνιστεί στο Davis Cup πήρε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό στην πλάτη.

Εκτός Davis Cup θα μείνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αφού ο Έλληνας τενίστας, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος, αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Ως εκ τούτου, ο 26χρονος αθλητής δεν θα δώσει το «παρών» στη διοργάνωση του Βελιγραδίου και κατ' επέκταση δεν θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Αναλυτικά ο Στέφανος Τσιτισιπάς έγραψε στο Twitter:

«Αγαπητοί φίλοι και υποστηρικτές της Εθνικής Ομάδας τένις,

Η φωνή της καρδιάς μου με συμβούλευσε να ενισχύσω για μία ακόμη φορά την Εθνική Ομάδα. Ωστόσο, η φωνή του σώματός μου, με επιτακτικό τρόπο, μου απαγορεύει να αγωνιστώ στη συνάντηση με τη Σερβία για το Davis Cup.

Ο τραυματισμός στην πλάτη που αποκόμισα από τη συμμετοχή μου στο US Open με υποχρεώνει να ακολουθώ ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης, προκειμένου να επανέλθω στο γήπεδο το συντομότερο δυνατό.

Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω την απόφασή μου να μην αγωνιστώ την επόμενη εβδομάδα στο Βελιγράδι. Κρατώ τις στιγμές που ζήσαμε τον περασμένο Φεβρουάριο στα Άνω Λιόσια. Τότε, αντλώντας δύναμη από τους Έλληνες φιλάθλους που ήταν στις εξέδρες, νικήσαμε τη Ρουμανία και πανηγυρίσαμε όλοι μαζί μία σπουδαία επιτυχία στο World Group I του Davis Cup.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Εύχομαι στην Εθνική μας ομάδα καλή επιτυχία στη δύσκολη συνάντηση με τη Σερβία. Από την πλευρά μου, θα κάνω το καλύτερο δυνατό ώστε στην επόμενη αγωνιστική υποχρέωση της Εθνικής μας να είμαι και πάλι σε θέση να αγωνιστώ με το Εθνόσημο στο στήθος.

Με εκτίμηση, Στέφανος»